Escola Formació Xavier Soto

Iceta: “farem una àmplia Xarxa de formadors i formadores a tot Catalunya.”

  • Escola Xavier Soto
  • Actualitzat:
  • Creat:

Sònia Guerra: “La formació ha de ser una eina estratègica per a la nostra organització”. Èxit de participació a la primera Escola Socialista de formadors i formadores.

Els i les socialistes de Catalunya apostem, més fermament que mai, per la formació com una eina estratègica per a la nostra organització. I més, en un moment complex polític i socialment com el que estem vivint.

El nostre objectiu és que tots els quadres, tant els que tenen càrrecs orgànics i/o institucionals, com els i les militants de base, es converteixin en agents polítics clau.

Per aquest motiu, el partit ha organitzat unes jornades de formació per als i les formadores del partit.  Tal com ha explicat la Secretària de Formació del PSC, Sònia guerra “la capacitació és i ha de continuar essent clau per apoderar a les persones que formen part del nostre partit”. Guerra ha afirmat que “tots i totes podem ser útils al partit i per tant a la societat, si col·laborem i compartim la nostra expertesa”. Per últim, ha manifestat el seu compromís i el de l’executiva del PSC en “fer de la formació, una eina estratègica per a la nostra organització”.

Les jornades han comptat amb experts en formació, amb especial atenció a l’àmbit de la política, amb diferents ponències. Manuel Cruz, parlant de la formació als partits polítics, ha posat en relleu la importància de l'experiència viscuda per transmetre coneixements, i també, ha insistit en els dos valors fonamentals que han de transmetre les persones formadores: la crítica i la llibertat. En una altra ponència Tomàs Peire, Pedro Gallo i Sònia Guerra van explicar les diferents línies formatives que es desenvolupen al PSC, la pròpia oferta formativa a federacions, agrupacions i grups municipals i l’oferta en cursos de postgrau com el de Comunicació i Lideratge Polític de la UAB i el de Socialdemocràcia, Polítiques Públiques i Nous Riscos socials de la UB. La tercera ponència, dirigida per Luis Miguel Guerra, Director de l'Escola Xavier Soto, recollia les propostes dels assistents a la jornada, la formació permanent i on-line, ser autocrítics, i una major implicació dels i les formadores en la capacitació dels i les militants, han estat algunes de les propostes comentades.

A més, a les jornades han participat per inaugurar i fer cloenda, el Primer Secretari del PSC, Miquel Iceta; i el Secretari d’Organització, Salvador Illa.

 

Miquel Iceta ha destacat la importància de la formació per un partit polític, i la necessitat de ser autocrítics “per renovar-se i reinventar-se, partint sempre de les arrels”. Per això, ha incidit en la importància de la formació a nivell general però també, i sobretot, pels nous i les noves militants. “En aquests moments difícils, una de les coses més valuoses que podem donar als i les militants socialistes és la formació. La generositat ens farà créixer”, ha explicat. Pel Primer Secretari, tenim el repte de captar i aprofitar el talent que hi ha entre els més de 17.000 militants del PSC i que podem, sabem i volem compartir el seu coneixement,  “s’ha de poder fer una àmplia Xarxa de formadors i formadores socialistes a tot Catalunya” ha dit.

 

Salvador Illa ha conclòs la jornada reafirmant el paper clau i estratègic de la formació dins del PSC: “a més de formar als i a les companys/es, la formació ha de servir per atraure a simpatitzants, però també a la ciutadania en general. Hem d'obrir les agrupacions i Pallars, a tot aquell o aquella que ens vulgui escoltar

 

Fitxers adjunts: