Escola Formació Xavier Soto

L'Escola d'estiu, eines i bones pràctiques de cara a les eleccions municipals.

  • Escola Xavier Soto
  • Actualitzat:
  • Creat:

L'Escola d'Estiu del PSC 2018, va tenir lloc els dies 15 i 16 de juny a la seu del PSC del Casal Socialista Joan Reventós

Sota el lema "#Municipals2019 #Socialistes #AlTeuCostat", va tenir lloc els passats 15 i 16 de juny al Casal Socialista Joan Raventós.

L’objectiu temàtic de l’Escola va ser, a menys d’un any de les eleccions municipals, donar a conèixer estratègies i bones pràctiques socialistes per fer front als reptes que tenim per endavant els propers mesos. 

La inauguració va anar a càrrec de Sònia Guerra, responsable de formació del PSC, qui va destacar la importància que els i les diferents quadres del partit ens dotem d'eines i coneixement per ser els i les millors preparades per afrontar les municipals de 2019. "Els i les nostres alcaldesses i regidores coneixen bé quines són les necessitats reals de la ciutadania. Ells i elles transformen realitats en la seva gestió diària. I ho continuaran fent, perquè nosaltres som el partit de la gent".

Seguidament, Miquel Iceta, Primer Secretari en la seva intervenció va parlar del canvi polític que s’ha produït amb l’arribada dels i les socialistes al govern estatal declarant que  “s’ha obert una finestra d’oportunitat per fer l’Espanya que tots somiem, per tenir un diàleg que fa massa temps que no s’estava produint. Els socialistes serem molt proactius per aconseguir-lo. Aquest país s’ha mirat al mirall i s’ha vist amb la possibilitat de fer les coses diferents. Espanya no és el PP, és un país millor del que se’ns ha volgut fer creure i pot ser encara millor amb el lideratge de Pedro Sánchez. Hem de ser el que sempre hem estat: un partit que no s’arronsa, que no li fan por els reptes, conscients de les dificultats però capaç de sumar pots els esforços i energies per assolir aquest somni que havia quedat congelat. Fer aquesta Espanya millor és possible”, ha dit Iceta, que ha assenyalat que “és un orgull tenir Meritxell Batet i Josep Borrell al Consell de Ministres. Tenim un equip no de primera: de primeríssima”.

La jornada també va tenir la presència de Joan Clos, exalcalde de Barcelona i directiu d'ONU-HABITAT, que va destacar l’impacte que tindrà el creixement demogràfic mundial en les ciutats dels planeta
Francisco Salazar, Secretario Ejecutivo de Acción Electoral de la CEF-PSOE va impartir la conferència que va tancar el primer dia de l’Escola d’Estiu sota el títol “Les claus d'una campanya electoral: programa i model de ciutat”.

La jornada del dissabte 16 de juny va començar amb la taula moderada per Xavi Amor, president de la FMC i alcalde de Pineda de Mar i la investigadora de la UAB, Berta Barbet, qui va parlar sobre comportament i opinió pública. 

Abans de la cloenda els i les assistents van poder participar en el “Taller de Bones Pràctiques Municipalistes Socialistes”  on es van exposar les següents bones pràctiques: 

  • Les polítiques municipals socialistes de joventut, Javi Silva, Alcalde de Polinyà
  • LA CIBA: un centre de recursos per a dones, Núria Parlon, Alcaldessa de Santa Coloma de Gramenet
  • Les polítiques d'ocupació a les ciutats, Raquel Sánchez, Alcaldessa de Gavà
  • L'experiència de governar petits municipis, Paco Boya, Presidente de l'Asociación Española de Municipios de Montaña.

El taller presentat i moderat per Lluïsa Moret, Alcaldessa de Sant Boi de Llobregat va comptar amb molta participació.

La cloenda va estar a càrrec del secretari de Política Municipal i candidat a l’alcaldia de Barcelona Jaume Collboni i el ministre de foment i secretari d’organització del PSOE José Luis Ábalos.